Event kalender

19/01/2014: Borrelwandeling naar de Kluis

Flyer Borrelwandeling 2014Naar jaarlijkse traditie organiseert de VZW Toerisme op 19 januari 2014, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.


Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.


Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L. Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van een moment van stilte en het “Ensemble Herman Elegast” zal jullie vergasten met Gregoriaanse en Byzantijnse hymnen.


Warm je buiten op met overheerlijke streekdranken die de VZW Toerisme tussen 13.00 en 16.00 te koop aanbiedt. Glühwein, koolputterke, gagelborrel, warme soep, choco en hotdog zullen het innerlijke van de mens helpen te versterken, gezelligheid troef.


Voor de begeleide wandeling spreken we af om 13.45 aan het infokantoor Toerisme, Vrunstraat, 6. Nagenieten doe je in de gezellige horeca waar Bolderberg rijk aan is.

30/11/2013: Met pitslampen de terril op

Flyer Met pistslampen de terril opMet verhalen over ons mijnverleden en de putheks met harmoniemuziek en een streekdrank.
De mijnterril is de stille getuige van het zo belangrijk steenkoolmijn-tijdperk in Heusden-Zolder. Dank zij de mijn is de gemeente uitgegroeid van een paar duizend inwoners in de 19de eeuw tot een multiculturele gemeente van meer dan 30000 inwoners. Omdat de impact op Heusden-Zolder en op de rest van Limburg zo groot is geweest is het belangrijk dat we ons collectief geheugen continue laten opfrissen met de immense realisaties die toen werden uitgevoerd.

Om dit cultureel erfgoed extra in de kijker te zetten organiseert de VZW Toerisme Heusden-Zolder voor jong en oud op zaterdag 30 november (17u00) een begeleide avondwandeling vertrekkend van Den Lavaar naar de top van dit monument.

Een gezellige avond omkaderd door streekdranken en putverhalen waarop de putheks en de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden” niet zullen ontbreken. Dit alles kan afgesloten worden in Den Lavaar met een lekkere steengrill en een mijnwerkersbiertje.

Omwille van de wandeling naar de top van de terril is deze spijtig genoeg niet toegankelijk voor mensen dit niet zo goed te been zijn. Jullie zijn toch altijd welkom om mee te gaan tot  aan de voet van de terril en te genieten van onze streekdranken en muziek van de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden”
 
Deelname €2 (met gids en consumptie); Steengrill & mijnwerkersbiertje €18
inschrijving voor de maaltijd noodzakelijk bij Den Lavaar - 011/822696 of info@denlavaar.com.