Nieuwsberichten

30/12/2013: Persbericht: Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg

Flyer Borrelwandeling 2014Naar jaarlijkse traditie organiseert de VZW Toerisme op 19 januari 2014, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.

Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.

Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L. Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van een moment van stilte en het “Ensemble Herman Elegast” zal jullie vergasten met Gregoriaanse en Byzantijnse hymnen.

Warm je buiten op met overheerlijke streekdranken die de VZW Toerisme tussen 13.00 en 16.00 te koop aanbiedt. Glühwein, koolputterke, gagelborrel, warme soep, choco en hotdog zullen het innerlijke van de mens helpen te versterken, gezelligheid troef.

Voor de begeleide wandeling spreken we af om 13.45 aan het infokantoor Toerisme, Vrunstraat, 6. Nagenieten doe je in de gezellige horeca waar Bolderberg rijk aan is.

03/12/2013: Terrilwandeling was een enorm succes.

Met meer dan 350 waren we om samen de stille getuige van het zo belangrijk mijnverleden te beklimmen. Bij het vertrek aan Den Lavaar was het even drummen om de eerste inleiding door de 'mijndirecteur' te beluisteren. Van daaruit ging het in groep richting terril...

Lees verder
30/11/2013: Terriltocht is enorm succes

De terrilwandeling van de vzw Toerisme Heusden-Zolder was zaterdagavond een regelrecht schot in de roos. Zowat 350 mensen schreven zich in, en nog zeker 100 zijn op eigen houtje de terril opgegaan.

Lees verder