Nieuwsberichten

31/10/2013: Persbericht: Met Pitslampen de terril op!

Flyer Met pistslampen de terril opMet verhalen over ons mijnverleden en de putheks met harmoniemuziek en een streekdrank.
De mijnterril is de stille getuige van het zo belangrijk steenkoolmijn-tijdperk in Heusden-Zolder. Dank zij de mijn is de gemeente uitgegroeid van een paar duizend inwoners in de 19de eeuw tot een multiculturele gemeente van meer dan 30000 inwoners. Omdat de impact op Heusden-Zolder en op de rest van Limburg zo groot is geweest is het belangrijk dat we ons collectief geheugen continue laten opfrissen met de immense realisaties die toen werden uitgevoerd.

Om dit cultureel erfgoed extra in de kijker te zetten organiseert de VZW Toerisme Heusden-Zolder voor jong en oud op zaterdag 30 november (17u00) een begeleide avondwandeling vertrekkend van Den Lavaar naar de top van dit monument.

Een gezellige avond omkaderd door streekdranken en putverhalen waarop de putheks en de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden” niet zullen ontbreken. Dit alles kan afgesloten worden in Den Lavaar met een lekkere steengrill en een mijnwerkersbiertje.

Omwille van de wandeling naar de top van de terril is deze spijtig genoeg niet toegankelijk voor mensen dit niet zo goed te been zijn. Jullie zijn toch altijd welkom om mee te gaan tot  aan de voet van de terril en te genieten van onze streekdranken en muziek van de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden”
 
Deelname €2 (met gids en consumptie); Steengrill & mijnwerkersbiertje €18
inschrijving voor de maaltijd noodzakelijk bij Den Lavaar - 011/822696 of info@denlavaar.com.

19/07/2013: Geleid bezoek aan Circuit Zolder

Het geleid bezoek van Circuit Zolder was weer een groot succes. Wekelijks noteren we een stijgend aantal bezoekers. Afgelopen namiddag waren er een 60-tal geïnteresseerde van de partij.

Lees verder
04/07/2013: Circuitrondleidingen weer van start

Met de start van de vakantie neemt de vzw Toerisme Heusden-Zolder ook de draad van de gratis geleide bezoeken aan Circuit Zolder weer op.

Lees verder